korenbloem

filosofie Molenmeel Montferland

Molenmeel Montferland maalt op duurzame wijze granen tot meel. Wij gebruiken hiervoor alleen de wind en werken dus energieneutraal. Een authentieke molen waarvan de wieken vrolijk draaien in de wind, is goed voor het toerisme en de leefbaarheid op het platteland.

De granen die wij verwerken komen vers van de Gelderse akkers en zijn op zo natuurlijk mogelijke wijze verbouwd. Wij produceren streekproducten. We bouwen graag een band op met de leveranciers van het graan en met onze klanten.

Op de verpakking van het meel en de mixen kun je alles lezen over de samenstelling en de receptuur.
Wij gebruiken weinig tot geen ei-poeder omdat onze producten beter tot hun recht komen met verse eieren.
In de cakemixen zit een lage hoeveelheid basterdsuiker.
Alleen aan de broodmixen is zout toegevoegd, het gehalte ervan bedraagt 1,4 tot 1,5 procent, lager dan het door de overheid ingestelde gehalte van 1,8 procent. Wij gebruiken gejodeerd bakkerszout.
Smaken mogen niet overheersen in onze mixen. Kaneel hoort niet te overheersen, dus zit bijvoorbeeld in Oma’s pannenkoekenmeel slechts een snufje kaneel.