Mario van den Berg Molenmeel Montferlandmolenaar Mario van den Berg

Mario van den Berg (1974) heeft een toepasselijke achternaam om molenaar te zijn in de grafelijke korenmolen van Zeddam, immers, deze molen hoort bij Kasteel Huis Bergh, een kasteel dat weer vernoemd is naar de heren Van den Bergh, de grafelijke families die er woonden. Over de molen lees je hier meer

Al jaren is Mario in zijn vrije uurtjes in de molen te vinden. Mario is in hart en nieren molenaar. Hij doet niets liever dan graan dat vers van de akker komt malen tot meel, dat vervolgens te mengen en het aan je te verkopen bij de molen of het bij je thuis af te leveren als heerlijke mix voor brood, cake, pannenkoek of gebak.

Aanwezigheid
Doordat er de laatste jaren steeds meer vraag komt de ambachtelijke meelproducten die Mario maalt en samenstelt, is hij steeds meer aanwezig op de molen voor Molenmeel Montferland. Als de wieken draaien, dan is hij er. Verder is hij er op afspraak, daarvoor kun je hem bellen of mailen. Wil je meel of meelproducten kopen, bestel dan via deze website en haal je bestelling af of vraag Mario of het thuis afgeleverd/verstuurd kan worden. Op de contactpagina zie je hoe je hem kunt bereiken. 

Opleidingen tot molenaar
In 2001 begon Mario als molenaar op de molen De Volharding in Zeddam, waar hij nog steeds op maalt. Over De Volharding lees je hier meer. De toenmalige eigenaar van De Volharding hielp hem drie keer, daarna leerde Mario zichzelf het vak aan. Drie maanden later begon hij met de opleiding voor vrijwillige molenaar bij het Gilde van vrijwillige molenaars, waar hij in 2007 voor slaagde. In 2014 slaagde hij met de opleiding voor Korenmolenaar bij het AKG, het Ambachtelijke Korenmolenaars Gilde.